שם משפחתי מצד אבי הוא בראונר. מקור השם נובע מהעיירה ברונאו שנמצאת בגבול אוסטריה רומניה. כשסבי היה בצבא ושירת בחיל הים, בצוללות, נשלח לאנגליה להביא משם צוללת והצבא שינה את שם משפחתו לבר און, אך השם שמשמש אותנו כיום נשאר בראונר.
במלחמת העולם השנייה ברחו הורי סבי (מאיר וריבה ריטה זצ''ל ) מזרחה והגיעו לרוסיה. עם גמר המלחמה חזרו לכיוון מערב שם הכירו אחד את השני ברכבת. הם הגיעו למחנה עולים אשר נמצא בעיר זלצבורג שבאוסטריה, שם התחתנו ועברו הכשרה חקלאית לפני עלייתם לארץ ישראל. שם גם נולד סבי, יצחק בראונר. ביום העצמאות תש''ט הגיעו סבי והוריו לחופי ארץ ישראל הקדושה באוניה הנקראת ''גלילה''. לאחר מכן הם הועברו למחנה אוהלים ליד עתלית ומשם עלו לשיכון קבע ב''כפר הניצחון'' שנקרא כיום שכונת ''גני צבי'' שבהוד השרון. משפחתי גרה שם עד היום בעיר זו שהתפתחה עד מאוד מאז...
במשפחתנו לא היו ריבים עד כה (ברוך ה') בזכות אחדותנו. המשפחה לא התפלגה אף פעם בגלל החברויות הרבות שנוצרו בין 15 האחים (בהם אבי..) וילדיהם. אני מקווה שכך יימשך לעד...
ישנם במשפחתנו את המאכלים האשכנזיים, הטיפוסיים שלנו, בהם גפילטע פיש, קרפלעך, קניידלעך, קומפוט (מין ג'לי פירות ביתי), לוקשן מיט יורך (מרק עוף עם אטריות), גהקטע לייבר (כבד קצוץ), קיגל, בלינצ'ס ועוד...
דבר הבולט מאוד במשפחתי זה הרצון לצאת ולגלות את הארץ ואף לתעד הכול בתמונות ואלבומים אותם המשפחה מטפחת מאוד.
שם משפחתי מצד אימי הוא פניגשטיין. מקור המשפחה הוא מישראל. לא ידוע מה פשר שם המשפחה או מקורו.
סבו של סבא שלי (ר' שאול יצחק) היה סוחר של ''סדקית'' אשר משווקים חומרי תפירה בהם חוטים, מחטים ועוד. סבי היה משווק במזרח התיכון ובד''כ במצרים, ירושלים, צור וצידון (לבנון). הוריו גרו ביפו ששם היה מרכז העסק שלו. שם מצא את אשתו והתחתן. בעת מאורעות תרפ''ה הם עברו למרכז תל אביב היכן שהיום נמצא מרכז דיזינגוף סנטר ושם הוא פתח חנות משלו בה מכר מעדנים, שוקולדים וליקרים, ועזב את עבודתו ב''סדקית''.
סבא רבא שלי הוא אחד מתוך ארבעה ילדים, סבי אחד מתוך תשעה ילדים ועד היום נמשכת ההתרבות...
היחסים במשפחה מאוד מחוברים ואף בשנת 1994 נערך כנס של כול משפחת פניגשטיין לדורותיהם בו נכללו כ-500 איש בערך!
בני המשפחה מאוד אוהבים את חג הפסח. בערב פסח הם תמיד אוכלים כבד עם פירה וחמיצה. בליל הסדר בעת אכילת דגים הם חייבים תמיד לאכול את הדגים מעוכים עם חזרת בין שתי מצות.
כמובן שבמשך השנים הועברו כלי רבים בין המשפחה בהם מתקן לשלוש מצות עשוי כסף טהור ופמוטים של שבעה קנים לשבת...
קיימים למשפחה מתכונים כמו חרוסת, עוגת סלק הנשלחת במשלוחי המנות ומרק עוף העוברים במשפחה מדור לדור.
במשפחה גם הועברו סיפורי כיבוש יפו ושריפת בתי וורשה מאב לבן עד דורי...
אני בת יחידה במשפחתי כך שרוב החיים בבית סובבים סביבי. סדר היום של משפחתי מתחיל השכם בבוקר לקרקור תרנגולי השכנים ושאר החיות השוכנות בחוותם. אני מתעוררת ראשונה, מתארגנת ומעירה את הורי. אבי הולך לעבודתו, אני לבי''ס ואימי נשארת לטפל בעבודות הבית הנותרות. אני שוהה בבי''ס עד שעות אחר הצהריים אז אני חוזרת לביתי, עושה את שיעורי הבית ולאחר מכן פונה לעיסוקי. לעת ערב אבי חוזר מעבודתו ואז אנו אוכלים ארוחת ערב משפחתית ונינוחה.
ישנם מנהגים אותם אנחנו עושים בשבתות כמו לקרוא דברי תורה, לספר את מעשיות השבוע ואף לטייל ברחובות השכונה.
בדרך כלל משפחתי ואני מטיילים בחופשים ובחול המועד עם כול המשפחה המורחבת, דודיי, בני דודיי, סבי וסבתי, במסלולים, הרים ונחלים. לפעמים אף עורכים סעודת בשר ''על האש''.
אמי, שהיא צמחונית, לא מבשלת במשך השבוע בשר לכן אנו ניזונים לרוב מירקות, פשטידות מרקים וקטניות. בכללית המשפחה מאוד אוהבת ירקות וזה מצרך חשוב ביותר בביתנו.
בכך מסתכמת משפחתי...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה